שנתחיל?

אחרי אינספור ניסיונות שרובם היו לא מוצלחים- בסוף עליתי על הדרך הנכונה (והקלה) וכך בשנה האחרונה אני גאה להציג לכל מי שמגיע לבייתי-את מטע האבוקדו שגידלתי במטבח.

האמת שבימים אלו אני עומדת לשתול אותם כבר בגינה  (אחרי שהגיעו לגודל עצום)… ולהתחיל סדרת הנבטה חדשה.

שנעשה זאת יחד? 

 

שלב א': 

אחרי שפתחנו את האבוקדו- נוציא את הגלעין ונשטוף אותו היטב.

כעת אנחנו צריכים להסיר ממנו את הקליפה החומה –

יש גלעינים שהקליפה יורדת בקלות ויש שצריך לאט לאט לקלף.

זהירות לא לפצוע את הגלעין.

שלב ב': 

כעת נקח נייר סופג (“נייר מגבת”) ונרטיב אותו בעדינות ונסחוט- שישאר לח.

עם הנייר הלח נעטוף היטב את הגלעין הנקי ונסגור

בשקית קטנה (אני סוגרת בשקית סנדוויצים).

את השקית נניח במקום קריר יחסית ומוצל.

כל שבוע/יים אני פותחת את השקית ומחליפה את הנייר בנייר לח חדש.

שלב ג': 

לאחר מספר שבועות- נבחין בנבט שמתחיל לבצבץ מהאבוקדו.

בהתחלה נבחין בו בליבת האבוקדו שקצת “התפצלה”…

(אל דאגה) ולאט לאט הוא יצא החוצה.

כשהנבט יוצא מהגלעין זה הזמן להעביר לכלי.

שלב ד': 

מצאו כלי עם פתח עליון קטן שעליו ישב הגלעין ומקום לאבוקדו להתפתח מטה.

בחנויות השונות יש ואזות רגילות שיכולות להתאים

(אני רכשתי ב”פוקס הום”) ויש גם כלים יעודיים לאבוקדו

(לצערי במחירים גבוהים).

הנבט שיצא צריך לשבת כלפי מטה ותמיד בתוך מים.

בבקשה הימנעו מהשיטה הרווחת של תקיעת קיסמים.

אין בכך צורך וזה פוצע את הגלעין ומעכב את ההתפתחות .

הניחו במקום מואר.

הנה זה קורה 

די במהירות תתחילו להבחין בגבעול שמתחיל לבצבץ למעלה. כך מתחילה הצמיחה של העץ מעלה ומעלה.

יש גלעינים שיצמחו ממש מהר ויש איטיים יותר.

מניחה שקשור לזן של האבוקדו.

זיכרו לוודא כל הזמן שתחתית הגלעין במים (הוא שותה מים במהירות) ומידי חודש להחליף את המים לגמרי, לנקות את הכלי ובעדינות לשטוף ולנקות את הגבעולים שבמים.

 

עכשיו נשאר רק ליהנות.

וכן…ייקחו כמה שנים (ושתילה באדמה) כדי ליהנות מגוואקמולי שגידלתם בעצמכם…

ויש גם סרטון עם כל השלבים למי שקל יותר… 

דילוג לתוכן